Srpanj i kolovoz bez velikih vrućina

Foto: Pixabay/Silvia

Prva dugoročna vremenska prognoza koju je za ovo ljeto donio meteorolog RTL-a Nikola Vikić Topić govori da će nas ekstremne vrućine zaobići. Mučiti ćemo se sa sparinom koja nezaobilazno slijedi nakon ljetnih oluja kojih će, prema ovoj prognozi, biti u izobilju.

Naime, prema N. V. Topiću u lipanj će obilježiti nagle promjene vremena koje su obilježene vrućinom i nevremenom što se jučer dogodilo u Slavonskom Brodu gdje je u samo sat vremena temperatura pala sa 29 na 17 stupnjeva.

Za danas i sutra meteorolog je najavio osvježenje praćeno naglom promjenom vremena, no već od ponedjeljka temperature će rasti, a do kraja tjedna živa na termometru pokazivati će 35 stupnjeva u hladu.

Srpanj i kolovoz neće biti tako vrući, a temperature neće prelaziti 30-ak stupnjeva, pa se može zaključiti da će sljedeći tjedan biti najtopliji dio ljeta.

Dakle ovo će ljeto biti toplo ali će izostati rušenje temperaturnih rekorda. Iza blagdana Velike gospe, stručnjak najavljuje, tradicionalni pad temperatura i nešto svježije bablje ljeto.

Autor: Sonja Marinković Hoffmann