Projekt “Zaželi” zaživit će i u Otoku; posao pronašlo 45 teško zapošljivih žena

Foto: Đuro Karalić

OTOK, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava odobrilo je Gradu Otoku projekt “Želim raditi – želim pomoći”u okviru otvorenog Poziva za dodjelu EU bespovratnih sredstava „Zaželi – Program zapošljavanja žena“, potvrdili su u otočkoj gradskoj upravi. Vrijednosti je projekta 6,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a trajat će ukupno 30 mjeseci.

Ovaj vrijedni projekt omogućiti će zapošljavanje 45 teško zapošljivih žena s područja Otoka i Komletinaca. Novozaposlene će žene pružiti podršku i pomoć u kući za 225 osoba starije dobi te osobama s invaliditetom i bolesnim i nemoćnim osobama iz Otoka i Komletinaca, navodi se.

Ciljanoj će se skupini nezaposlenih žena omogućiti i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje kako bi se unaprijedile njihove kreativne vještine i znanja, što će rezultirati poboljšanjem kakvoće života i smanjenjem socijalne isključenosti. Cilj je projekta poboljšati pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina na području grada Otok te povećati socijalnu uključenost i kakvoću života starijih osoba u nepovoljnom položaju te osoba s invaliditetom.

Nositelj je projekta Grad Otok, a partneri su na projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Vinkovci, Centar za socijalnu skrb Vinkovci i Uduga “Hrvatska žena” Otok.
Projekt je pripremila Otočka razvojna agencija.Izvor: Grad Otok