Projekcijom “Osmog povjerenika” večeras u Vinkovcima započinje 2. Filmski festival glumca

Foto: tportal.hr

VINKOVCI, Projekcijom filma redatelja Ivana Salaja “Osmi povjerenik”, koji je i ovogodišnji hrvatski kandidat za 91. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti, u Vinkovcima večeras započinje 2. Filmski festival glumca podnaslovljen i kao Festival hrvatskog suvremenog igranog filma.

Do 11. listopada, do kada festival traje, gledatelji će imati prigodu pogledati i film “Za ona dobra stara vremena” Eduarda Galića, “Žaba” bosanskohercegovačkog redatelja Elmira Jukića, nastao prema istoimenom kazališnom tekstu zagrebačkog dramskog pisca Dubravka Mihanovića, “Rudar” Hanne Slak, omnibus “Duboki rezovi” Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića i “Lada Kamenski” Sare Hribar i Marka Šantića, koji je na ovogodišnjem Pulskom festivalu osvojio Zlatnu arenu za scenarij i glavnu žensku ulogu.

U popratnom dijelu programa bit će prikazani dokumentarni filmovi s tematikom Domovinskog rata “Dečko kojem se žurilo” Biljane Čakić i “Zaboravljena bitka” Darka Bušnje.

Organizatori 2. Filmskog festivala glumca, čiji je izbornik glumac Goran Grgić, su Grad Vinkovci, Hrvatsko društvo filmskih djelatnika i Umjetnička organizacija “Asser savus”. Projekcije će se održati u Gradskom kazalištu Joze Ivakića.