Povelja o prijateljstvu Grada Vukovara i Udruge zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednica Udruge zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara Zorica Gregurić potpisali su Povelju o prijateljstvu i suradnji. Prilikom susreta u Vukovaru članovi ove zagrebačke Udruge su Penavi uručili i Zahvalnicu za svoj rad. Gregurić je tom prilikom podsjetila kako je s početkom agresije na Hrvatsku 273 dragovoljca iz Zagreba došli u Vukovar braniti Hrvatsku tamo gdje to bilo najpotrebnije.

„Nažalost, njih 80 je poginulo u Vukovaru, a 12 se vodilo nestalima. Udruga zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara ima već dugogodišnju suradnju s Gradom Vukovarom putem zajedničkih obilježavanja i brojnih manifestacija u Vukovaru. To je ujedno i razlog potpisivanja Povelje o prijateljstvu i suradnji, a gradonačelniku Ivanu Penavi osobno uručili smo Zahvalnicu kao čovjeku koji je dao sve od sebe za promicanje vrednota i istine o Domovinskog rata kao i na poticanju hrvatskih institucija da rade svoj posao na istraživanju ratnih zločina“, rekla je Gregurić.

Govoreći poslije održanoga sastanka Penava je rekao kako Grad Vukovar i ovu Udrugu vežu godine suradnje na različitim događajima. Kazao je kako je riječ o vrlo aktivnoj udruzi u očuvanju vrijednosti Domovinskog rata čiji članovi prisustvuju brojnim obljetnicama i obilježavanjima na području čitave Hrvatske, simpozijima i seminarima kojima je zadatak prikazivanje istine o Domovinskome ratu i zalaganje za hrvatske branitelje i njihove obitelji.

„Sada snimaju film o zagrebačkim dragovoljcima Domovinskog rata. Premalo je kvalitetnih filmova na tu tematiku i to je još jedna sfera u kojoj je sustav zakazao, a na ovakav se način bore udruge i pojedinci“, rekao je Penava.