Osam dana bez novozaraženih od virusa COVID – 19

Foto: Pixabay

VUKOVAR, Prema informacijama županijskog Stožera civilne zaštite u Vukovarsko – srijemskoj županiji osmi dan za redom nema novozaraženih virusom COVID – 19. Tako je broj oboljelih ostao na 37, a do danas nema niti jedne i službeno ozdravljene osobe.

U protekla 24 sata testirane su 33 osobe ili ukupno do sada 693 osobe testirane na području županije. U samoizolaciji na području županije nalazi se 305 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana utvrđena su 4 kršenja mjere samoizolacije. U objektima za karantenu osoba se nalaze 4 osobe, a u objektima za karantenu vozača kamiona se nalazi 1 osoba. Opća županijska bolnica Vinkovci ima 2 hospitalizirane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 11 zdravstvenih radnika, a od toga 4 liječnika, 3 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik. Ukupan broj zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 2, od čega su oboje medicinske sestre/tehničari.