Mrtvog arhivistu iz Vinkovaca tijekom očevida u Tribunju opljačkao policajac

Foto: vijesti.hr

TRIBUNJ, VINKOVCI, Arhivistu Sabirnog centra u Vinkovcima Branimira Petija (46), koji je koji je smrtno stradao krajem svibnja tijekom radova na svojoj vikendici u Tribunju, opljačako je policajac koji je nakon tragedije izašao na očevid. Da pokojniku nedostaju neke osobne stvari supruga Melita Peti primijetila je nekoliko dana nakon tragedije kada je dobila njegove osobne stvari.  

„Nedostajao je službeni mobitel i ručni sat, a ni u novčaniku nije bilo novca“,  rekla je M. Peti.

Nazvala je odmah bolnicu u Rijeci misleći da su stvari slučajno ostale tamo, no sa Odjela patologije gdje je ležalo tijelo pokojnika dobila je negativan odgovor. Sve je odmah u suradnji s Arhivom prijavila policiji. Ubrzo potom doznala je i kako je pokojnog supruga opljačkao policajac koji je bio na očevidu.

„Povrijeđena sam kao osoba. Tužno je da čovjeka, i to mrtvog, opljačka službena osoba kojoj bi trebali vjerovati“, poručila je i dodala da ipak tješi činjenica kao nisu svi u policiji takvi jer su upravo oni i otkrili tko je opljačkao pokojnika.

Osim što je pronađen počinitelj nađene su i pokojnikove stvari, a kako tvrdi M. Peti počinitelj je krađu i priznao.

„Stvari nam još nisu vraćene. Nije to neka vrijednost, ali se radi o uspomenama koje želimo. Zaboljelo me je i što po medijima, koji su prenijeli ovaj događaj, nije nigdje napisano da je opljačkan mrtav čovjek. To je ono najtužnije“, rekla je M. Peti.

Inače iz PU Primorsko-goranske su izvijestili kako se sumnja da je prilikom obavljanja službene radnje očevida policijski službenik s mjesta događaja otuđio nekoliko predmeta u vrijednosti oko 2500 kuna.

AUTOR: Sonja Marinković Hoffmann