Izložba učeničkih radova od materijala koji se mogu reciklirati

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Kreativnost iz školskih klupa naziv je izložbe učenika Osnovne škole Mitnica i Ekonomske škole Vukovar. Izložba je nastala u okviru projekta „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti“ u školskim klupama, koji za cilj ima unaprijediti znanja kod učenika u području održivog razvoja i poduzetništva kroz otkrivanje njihovih talenata, izgradnje vrlina i poticanja kreativnosti i stvaralaštva.

Uz potporu dizajnerice iz Zagreba učenici su izradili uporabne predmete od materijala koji se mogu ponovno koristiti- Bilo je tu najrazličitijih predmeta poput torbi, raznih pomagala, društvenih igri, ukrasa… Prema riječima asistenta na provedbi projekta Proni centra za socijalno podučavanje Gorana Jelenića kruna ovog projekta je izložba učeničkih radova koji su nastali na temu održivog razvoja.

„Učenici su upoznali kako se od nekog materijala, koji se može ponovno koristiti i reciklirati, može napraviti neki novi uporabni proizvod. U ovom projektu sudjelovalo je 80-tak učenika osnovnoškolaca i srednjoškolaca s područja grada Vukovara. Smatramo kako su kroz radionice, debate i filmoteke naučili nešto novo i razvili svijest o važnosti čuvanja okoliša“, rekao je Jelenić.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje.