Župan Galić čestitao vukovarskim muzealcima

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR,Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić uputio je čestitku ravnateljici Ružici Marić i djletanicima Gradskog muzeja Vukovara povodom dobivanja nagrade Silletto Europskog muzejskog foruma u kojoj župan Galić ocjenjuje kako je riječ o povjesnom uspjehu koji je vukovarski muzej uzdigao u sam vrh europskih muzeja.

“Svojim radom i angažmanom dali ste veliki doprinos razvoju muzejske baštine grada Vukovara, a posbice nakon razaranja u Domovinskom ratu, tijekom progonstva ali i obnove muzeja, kada su se u ruševini Dvorca Eltz odvijala kulturna događanja u kojima ste povezali lokalno stanovništvo u kulturnim aktivnostima, u kojima su sdjelovali umjetnici, muzealci i kulturni djelatnici iz cijele Hrvatske i inozemstva”, kaže u čestitki Galić.

Ujedno napominje kako su vukovarski muzealci pokazali kako se zajedničkom suradnjom može ući u europsku obitelj.

“Time ste postali ne samo gradsko i županijsko nego i hrvatsko i europsko muzejsko središte”, navodi se između ostaloga u čestitki župana Bože Galića.

Vukovarski Gradski muzej, na svečanosti izbora Europskog muzeja godine za 2016., koja je u subotu održana u španjolskom gradu San Sebastianu, osvojio je nagradu Silletto za suradnju s lokalnom zajednicom i uključivanje volontera u rad muzeja.

ĐURO KARALIĆ