Sinčić u Vukovaru: Moramo mijenjati pravosuđe

VUKOVAR, Predsjednik Živog zida i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić posjetio je DORH u Vukovaru s ciljem da se upozna s kaznenom oprijavom koju je Živi zid podnio prije gotovo godinu dana.

„Podnijeli smo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja iz gradske uprave radi zapošljavanja sedam osoba. Naime, mi smo dva mjeseca prije provedenoga natječaja rekli koje osobe će biti zaposlene što se pokazalo točnim. Kasnije smo i nadopunili prijavu koja, kako nam je rečeno, nije nikad stigla do odvjetništva“, rekao je Sinčić.

Još jednom je ukazao kako je veoma nezadovoljan stanjem u pravosuđu, a što, kako je rekao, pokazuje i slučaj iz Vukovara. Pojasnio je kako prijava građana za bilo koje kazneno djelo može stajati u ladicama neodređeno vrijeme, a i kada se slučaj proslijedi policiji na dalju obradu i to može trajati beskonačno dugo.

„Moramo mijenjati svijest ljudi ali i zakone. Isto tako neophodno je promijeniti i neučinkovite i korumpirane ljude. Tek tada možemo očekivati promjene na bolje. Do tada običan čovjek, koji prijavi bilo koje kazneno djelo, biti će ovisan o dobroj volji zaposlenih u DORH-, policiji ili pravosuđu“, rekao je Sinčić.

Predsjednik vukovarske podružnice Živog zida Pavao Josić najavio je kako sigurno neće odustati od ovoga predmeta na koji su ukazali prije godinu dana.

IVAN MATIĆ