KK Borovo ponovno u kvalifikacijama za A 1 košarkašku ligu

VUKOVAR, Nakon osvajanja titule prvaka A 2 košarkaške lige istok KK Borovo iz Vukovara u srijedu, gostovanjem u Zadru, započinje s utakmicama kvalifikacija za popunu A 1 košarkaške lige Hrvatske.

„Ulazimo u te utakmice s ciljem da se predstavimo na što bolji način i da na što bolji način prezentiramo Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju. Nemamo nikakvog rezultatskog imperativa niti bilo kakvih nerealnih ambicija. Ipak, sigurni smo da možemo nekima pomrsiti račune“, rekao je tajnik KK Borovo Luka Živković.

Prema sastavu momčadi i iskazanim ambicijama najveći favoriti kvalifikacija su momčadi Jazine Arbanas iz Zadra i Hermes Analitica iz Zagreba. Momčad Borova u kvalifikacije ulazi pojačana za tri igrača među kojima su Vuk Lazić, mladi Vuk Lazić koji je ponikao u klubu i sada je igrač KK Zagreba, i Petar Bosić koji je i prije dvije godine nastupao za klub. Ipak, najveće pojačanje je Predrag Šuput koji je tijekom svoje bogate košarkaške karijere čak sedam godina igrao Eurolegau. Šuput je igrao i za Partizan, Cedevitu i njemački Bamberg.

„Svlačionica je spremna na kvalifikacije. Dobro treniramo i znamo da ćemo dati sve od sebe. Pljesak na kraju utakmice, bez obzira na rezultat, govori o tome da je momčad dala sve od sebe“, rekao je kapetan Borova Mihael Bekavac.

Govoreći o košarki danas na području Vukovarsko-srijemske županije predsjendik županijske košarkaške organizacije Dražen pejić rekao je kako je u svemu najveći problem novac i da on diktira sve. Ukazao je i kako među igračima Borova im učenika, zaposlenih osoba i studenata koji treniraju kada stignu i koliko mogu. Upravo to bio mogao predstavljati i dodatni problem jer se u kvalifikacijama igraju dvije utakmice un tjednu. Za razliku od njih u A 1 ligi se trenira profesionalno i to dva puta na dan. O ovome govori i činjenica da KK Borovo ima godišnji proračun od 180.000 kuna, a da klubovi u A1 godišnje troše i do 2 milijuna kuna.

„Kada je riječ o kvalifikacijama koje su pred nama puno govori i to da naš kapetan bekavac je u radnom odnosu, a da je prvi naš suparnik KK Jazine Arbanas angažirao tri dodatna pojačanja koji su igrali u profesionalnim klubovima. Ipak, KK Borovo se može pohvaliti s time da smo u pet godina postojanja napravili mnogo, okupljamo puno djece i da klub ima budućnost“, rekao je Pejić.

KK Borovo prvu utakmicu kvalifikacija igra sutra u Zadru dok prvu domaću utakmicu igra u nedjelju, 17. travnja, s početkom u 18 sati u Sportskoj dvorani u Borovo naselju. Treba znati i kako prvak kvalifikacija ide direktno u A 1 ligu dok drugoplasirana momčad ide u dodatne kvalifikacije s predzadnjom momčadi playout kvalifikacija A 1 lige.

IVAN MATIĆ