Grad Split za obnovu Vodotornja uplatio gotovo 400.000 kuna

VUKOVAR, Grad Split i njegovi građani su osigurali gotovo 400.000 kuna koji će biti utrošeni za potrebe obnove simbola Vukovara i Domovinskoga rata vukovarskog Vodotornja. Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar je vukovarskom gradonačelniku uručio simboličan ček na iznos od 389.396,28 kuna. Taj iznos je, kako je rekao Baldasar, prikupljen dijelom iz gradskoga proračuna dok su drugi dio osigurali splićani svojim dragovoljnim prilozima.

„Iz Gradskoga proračuna uplaćeno je 200.000 kuna, a ostatak je osiguran kroz uplate građana. Naime, Grad Split je  prilikom dostave uplatnica za komunalnu naknadu dostavio i bianco uplatnice putem kojih  se može dati financijski prilog za obnovu vukovarskog Vodotornja“, rekao je Baldasar.

Istakao je kako se i na ovaj način povezuju sjever i jug Hrvatske te da nije bilo važno koliko je tko uplatio koliko želja da se sudjeluje u jednom ovakvom projektu.

„Uplatio je koliko je tko mogao. Bilo je uplata i po 1 kunu“, rekao je Baldasar.

Preuzimajući simbolički ček Penava je zahvalio svim građanima Splita kao i Baldarasu i istakao kako je i ovo dokaz hrvatskog zajedništva.

„Zajedništvo nam je i bio jedan od ciljeva cijeloga projekta. Split je glavni grad Dalmacije dok je Vukovar simbol obrane i Domovinskoga rata“, rekao je Penava.

Najavio je i kako će uskoro biti raspisan javni natječaj za nabavu poslije čega bi uskoro trebao uslijediti i početak radova. U gradskoj upravi očekuju da projekt obnove vukovarskog Vodotornja bude završen do kraja iduće godine. Do sada je za potrebe obnove vukovarskog Vodotornja prikupljeno oko 11 milijuna kuna.

IVAN MATIĆ

Foto: Ivan Matić