U Starim Jankovcima pronađene ljudske kosti

VINKOVCI, U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće. U Šarengradu se dogodila prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta, dok su se u Vinkovcima i Županji dogodile prometne nesreće u kojima su ukupno četiri osobe lakše ozlijeđene, izvjestila je PU.

Iz policije također izvješćuju kako su prilikom građevinskih radova ispred obiteljske kuće u Starim Jankovcima, u ulici Ruđera Boškovića, pronađene ljudske kosti. Vještačenjem na Odjelu patologije Opće županijske bolnice Vukovar utvrđeno je kako kosti potječu iz vremena prije Drugog svjetskog rata.

Unazad nekoliko mjeseci u poljskom predjelu „Čvorkovac“ kod Vukovara posječeno je i otuđeno više stabala bagrema, u vlasništvu 77-godišnjaka i 86-godišnjakinje iz Vukovara. Materijalna šteta cijeni se na iznos od 10-tak tisuća kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Vukovar nad 31-godišnjakom iz Orolika utvrđena je sumnja kako je počinio kazneno djelo krađe. Prema saznanjima iz kriminalističkog istraživanja, 31-godišnjak je 9./10. travnja iz pomoćne prostorije uz obiteljsku kuću u Negoslavcima, u Željezničkoj ulici, otuđio veću količinu zaštitnih sredstava za biljke i sjemena suncokreta. Ukupna materijalna šteta iznosila je nekoliko desetaka tisuća kuna. Uz kaznenu prijavu počinitelje je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, navodi policija.

ĐURKO KARALIĆ