Policija izvijestila o provali i krađi nakita u Vinkovcima te još jednom krivotvorenom PCR testu

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U svome redovitom izvješću PU Vukovarsko – srijemske izvijestila je kako je u razdoblju od 12. do 14. prosinca, u Račinovcima, provaljeno u radni stroj koji je u vlasništvu vinkovačke tvrtke za građevinarstvo i trgovinu te iz rezervoara otuđena određena količina pogonskog goriva. Vinkovačka građevinska tvrtka će podnijeti odštetni zahtjev radi materijalne štete koja im je nastala u ovom događaju.
Policijski službenici obavili su neophodne izvide na mjestu događaja te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje. Nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

U ponedjeljak, tijekom poslijepodneva, provaljeno je u obiteljsku kuću 55-godišnjaka u Vinkovcima te je otuđen nakit. Iskorištena je odsutnost supružnika obiteljske kuće uslijed čega je došlo do nestanka nekoliko komada raznih nakita, a ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija je provela očevid te će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, zbog sumnje da je učinjeno kazneno djelo Teška krađa. Poduzimaju se opsežne mjere kriminalističkih istraživanja.

Prilikom granične kontrole na graničnom prijelazu Tovarnik jučer je hrvatski državljanin predočio policijskim službenicima krivotvoreni negativan nalaz PCR testa na COVID-19. Naime, pri ulaznoj graničnoj kontroli u 10,15 sati, policijski službenici su provjerom vjerodostojnosti isprava utvrdili kako je 40 godišnjak iz  Markušice predočio krivotvoreni obrazac negativnog PCR testa na Sars-Cov2, čime je navedeni osumnjičenik zlouporabom testa namjeravao izbjeći obvezu i propisanu samoizolaciju, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH. Osumnjičenik je kriminalistički istražen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave te je nadležnom državnom odvjetništvu protiv njega podnijeta kaznena prijava redovnim putem. Primjenjujući u smislu ove Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, 40-godišnjaku je određena mjera samoizolacije u predviđenom trajanju.

Tijekom proteklog perioda, 14./15. prosinca 2020. godine policija je zabilježila četiri prometne nesreće. Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Babinoj Gredi i Tovarniku, dok se u Iloku biciklistica teže ozlijedila tako što je sama pala s bicikla, a u Nijemcima je zabilježena i jedna prometna nesreća s jednom lakšom tjelesnom ozljedom jedne osobe.               

S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.