Najavljena premijera komedije “Tražim razlog braka”

Foto: www.novosti.hr

VINKOVCI, Na današnjoj konferenciji za novinare Gradsko kazalište Joza Ivakić iz Vinkovaca najavili su premijeru nove predstave pod nazivom “Tražim razlog braka”. Kako je rečeno radi se o komediji koja je nastala prema motivima drame „Ljubavnik” Harolda Pintera, a u predstavi su korišteni i tekstovi iz TV serije „Prizori iz bračnog života” Ingmara Bergmana.

“U suvremenoj dramaturgiji napisano je puno tekstova na ovu temu, a odabir je pao na “Ljubavnika” Harloda Pintera, tekst iz 1962. godine, ali i dalje vrlo aktualan. To je jedna crna komedija, mogli bismo reći, gdje vidimo jedan brak koji je s godinama iskliznuo iz tračnica. Oni su u braku deset godina, zaljubljenost se polako gubi, život, nažalost, prelazi u nekakvu monotoniju i oni, u želji da budu zajedno osmišljavaju razno razne načine kako bi zadržali i taj brak i tu strast koja ih je otpočetka povezivala”, kazao je redatelj predstave Jasmin Novljaković.

Dodao je kako su glumci imali lijepe glumačke zadatke kao i da je izuzetno sretan što su ih krasno i kvalitetno napravili

„Raditi ovu predstavu bilo je izazovno glumački jer smo stalno morali ići iz igre u igru, iz bračnih barova u ljubavnike. Bilo je interesantno i izazovno tražiti te razlike, te spojeve, transformacije i glasovne i u pokretu“, rekla je glumica Matea Marušić.

Ravnatelj vinkovačkog kazališta Vladimir Andrić rekao je kako je pretpremijera u subotu, 22. lipnja, s početkom u 20 sati, a da se svečana premijera održava u nedjelju, 23. lipnja, u 20 sati.

“Pozivamo sve građane da dođu i uživaju u predstavi koja će nam pokazati lice i naličje braka u jednom kazališnom svjetlu”, istaknuo je Andrić.