Policija: Građani, predložite lokacije za nadzor brzine!

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Unazad nekoliko tjedana nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću 79–godišnjaka u Iloku, u ulici K. Branimira. Otuđen je televizor. Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, uzvjestila je policija.

Navodi se i kako su iz pomoćnih prostorija uz Župni ured u Soljanima, u ulici B. Radić, otuđene dvije kosilice i nekoliko desetaka litara benzina. Krađa se dogodila unazad nekoliko mjeseci.

Najava:

“Zbog nepropisne brzine kretanja događa se najviše prometnih nesreća u kojima se gube ljudski životi i nastaju teške ozljede (kao najznačajnije posljedice) te nastaje i znatna materijalna šteta. Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine ugrožavaju svoje živote i živote sudionika u prometu, koji voze primjerenim brzinama i poštuju prometne propise. Stoga će se na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, radi smanjenja broja prometnih nesreća, a pogotovo prometnih nesreća s poginulim osobama, provesti 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Od 6 sati 19. travnja do 6 sati 20. travnja 2016. godine, policija će pojačano kontrolirati brzinu vozila i prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjivati sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama”, najavljuju iz policije.

Pozivaju stoga građane da predlože lokacije, na kojima žele da se nadzire brzina kretanja vozila. Svoje prijedloge građani mogu dostavljati od 1. do 15. travnja 2017. godine na adresu elektroničke pošte vukovarsko-srijemska@policija.hr

Nakon zaprimljenih prijedloga, policija će analizirati dostavljeno te će odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila, pogodne za nadzor brzine.