Započeo 5. Ultramaraton Ovčara – Srebrenica

VUKOVAR, Petu godinu za redom povodom genocida u Srebrenici Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba organizira ultramaraton na relaciji Ovčara – Srebrenica. Radi se o utrci dugačkoj 227 kilometara koja je podijeljena u pet etapa. Maratonci u Srebrenicu stižu u nedjelju tako da će dan poslije moći sudjelovati u komemoraciji u Potočarima. Prema riječima voditelja projekta Ekrema Bećirovića cilj ultramaratona je povezati dva grada stradalnika, Vukovar i Srebrenicu, koji su teško stradali tijekom zadnjeg rata.

„Želimo i na ovaj način odati počast stradalima u Vukovaru i Srebrenici koji su se dogodili na početku i na kraju rata. Isto tako želimo i da se nešto ovako više nikada ne ponovi kao i da mladima omogućimo bolji život“, rekao je Bećirović.

Organizatori ističu i da i na ovaj način isto tako žele podići i svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza  temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih.

„Neki o genocidu govore riječima, a mi tijelom“, istakao je Bećirović.

Ultramaraton će istrčati četvorica maratonaca i to Duško Šrbac, Dražen Ćurčić, Elvir Rakipović i Robert Kasumović kojima će se tijekom etapa moći pridružiti i ostali građani.

IVAN MATIĆ