Vukovarska ada spremna za prihvat izletnika, ove godine prijevoz besplatan za sve

VUKOVAR, Današnjom posjetom Vukovarskoj adi i službeno je otvoreno ovogodišnje ljeto na ovome omiljenom gradskom izletištu koje iz godine u godinu posjećuje sve veći broj građana. Prema podacima Športsko ribolovne udruge „Dunav“ samo tijekom prošle godine na Vukovarsku adu prevezli su oko 140.000 građana s tim da je ta brojka i osjetno veća. Naime, ta brojka se odnosi samo na građane koje su oni prevozili ali kako mnogi na adu dolaze i u osobnom aranžmanu ta brojka je i veća.

 „Vukovarska ada je spremna za prihvat izletnika. Tjednima već obavljamo radove, pripremamo, čistimo , navozimo pijesak kako bi sve bilo spremno. Vjerujemo kako ćemo ove godine imati još i više posjetitelja, a posebno nam je drago što su svi zadovoljni. U ovih deset godina nismo imali niti jedan problem“, rekao je predsjednik ŠRU „Dunav“ Ivica Franić.

Vukovarska ada je površine 32.000 hektara i na njoj je napravljena sojenica s kuhinjom, kafićem i nekoliko stolova. Napravljena su i dva igrališta za odbojku na pijesku, toaleti, voda, prostri za kampere, pristani za čamce… Članovi udruge će i ove godine kontinuirano tijekom cijeloga dana vršiti prijevoz s jedne obale Dunava na drugu. Trenutno raspolažu s četiri čamca, a uskoro stiže još jedan. Uz sve to Franić je najavio i mogućnost da ada narednih godina dodatno dobije na važnosti. Naime, zajedno s partnerima iz Mađarske pripremili su projekt dodatnog uređena ade koji podrazumijeva izgradnju pristana, čamce, dječja igrališta, aqua parkk…

„Ada je tijekom godina postala omiljeno izletište ne samo Vukovaraca nego i građana iz okolnih gradova i općina. Posebno nam je drago što su svi nosili dobre uspomene i vrlo se rado vraćali. Grad se ove godine pobrinuo da osigura besplatan prijevoz za sve posjetitelje ade“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dodajući kako ove godine očekuje još veći interes za posjetu ovome izletištu.

Penava je jučer najavio i početak provedbe akcije „S gradom Vukovarom ljeto u Bizovačkim toplicama“, a koja je namijenjena prije svega umirovljenicima. U sklopu akcije grad će dva dana u tjedno, utorkom i četvrtom, organizirati besplatan prijevoz umirovljenika s 60 i više godina na jednodnevne izlete u Bizovačke toplice. Umirovljenici trebaju samo u Grad Vukovar odnijeti presliku osobne iskaznice i odreska mirovine te potom ispuniti zahtjev. Akcija će trajati od 12. srpnja do 15. rujna. O broju zainteresiranih ovisiti će i broj autobusa koji će voziti na izlete. Za tu namjenu Grad Vukovar je u proračunu osigurao 400.000 kuna.

IVAN MATIĆ