Obilježen Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djeteta danas je na Trgu Republike Hrvatske održan prigodni program u kojemu je sudjelovalo 200 vukovarskih mališana. Dječji tjedan obilježava se pod sloganom „Ljubav djeci prije svega“, a njegova svrha je usmjeriti pozornost najšire javnosti na ostvarivanje prava i potreba djece. Tom prilikom su mališani iz Dječjeg vrtića Vukovar 1. i Dječjeg vrtića Vukovar 2. pripremili prigodan program u kojem su mogli uživati građani.

“Danas u našem lijepom Vukovaru obilježavamo Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta te učimo o njihovim pravima, a djeca nam poručuju da imamo u vidu i njihove potrebe. Slijedom toga posjetili smo i gradonačelnika, a Grad Vukovar kao naš osnivač osluškuje potrebe djece i maksimalno nastoji poboljšati kvalitetu života djece u vrtiću”, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1. Mirjana Kulić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 2. Kazala je kako su djeca danas posebno radosna i vesela te su spremno došli pokazati što sve znaju.

“Dječji tjedan vrijeme je kada se treba ukazati na prava djeteta, kako odraslima, tako i djeci koja trebaju znati svoja prava, ali i svoje obveze”, kazala je Latinović.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić kazao je kako se gradske vlasti trude održati visoki standard u vrtićima te zadržavaju niske cijene vrtića. Prema njegovim riječima Grad Vukovar je prošle godine za vrtiće izdvojio 12,6 milijuna kuna, a ove godine plan je utrošiti oko 13,2 milijuna kuna.