Župan Dekanić boravio u radnom posjeti Općini Nijemci

Foto: VSŽ

Na poziv općinskog načelnika Vjekoslava Belajevića, vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić, sa suradnicima – pročelnikom Ureda župana Markom Dikonićem, ravnateljicom županijske Razvojne agencije Zrinkom Čobanković te ravnateljem Uprave za ceste Vukovarsko – srijemske županije Hrvojem Čuljkom, održao je radni sastanak u Općini Nijemci.

„Općina su ljudi. Projektima i mjerama želimo mladima osigurati bolji život i dati priliku ostati
živjeti na ovom području. Na današnjem sastanku iznijeli smo problematiku koju imamo u
provođenju i ostvarenju projekata, koja je većinom tehničke prirode“, napomenuo je načelnik Vjekoslav Belajević istaknuvši kako je suradnjom sa Županijom jako zadovoljan te smatra kako ni ubuduće ne bi trebalo biti problema u radu i komunikaciji, s ciljem ostvarenja zajedničkih ciljeva.

Tijekom sastanka govora je bilo i o gradnji Auto parka Lipovac za koji je u tijeku izrada projektno – tehničke dokumentacije, priopćeno je iz županijske uprave. Gradnjom Auto parka Lipovac pridonijet će se povećanju sigurnosti cestovnog prometa korisnicima autoceste A3 i GP Bajakovo kroz izgradnju zaštićenog i sigurnog parkirališta za kamione s dodatnim sadržajima poput sanitarnog čvora, motela, servisne radionice, cafe bara, zgradom administracije, inspekcijskom službom i carinskom kontrolom.

Foto: VSŽ

Realizacijom projekta, čija je vrijednost ipak veća od početnih 7.034.308,85 eura, omogućit će se gospodarski razvoj i podizanje životnog standarda stanovništva na istoku Hrvatske, istaknuto je.

Općinska pročelnica Upravnog odjela za financije, razvoj i gospodarstvo Rozalija Jurković te
pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, upravne, opće, pravne i imovinske poslove
Sandra Božanović prezentirale su i projekt novog i modernog Sportsko rekreacijskog centra
Nijemci, koji bi, kako navode iz Općine, bio spoj modernih tehnologija i fizičke aktivnosti.

Foto: VSŽ

„U Općini Nijemci rade vrlo dobar posao. Projekti su im ambiciozni, ali isto tako i ostvarivi.
Jedna od bitnijih stvari u gospodarskom dijelu svakako je i Poslovna zona Nijemci, potencijalno
veličine i do sto hektara“, ocijenio je župan Damir Dekanić zatečeno stanje posebno pohvalivši demografske mjere koje pokazuju potencijal i bude nadu u veći broj djece i učenika na općinskom području.

Nakon sastanka župan Dekanić obišao je i Dječji vrtić „Bambi“ te Komunalac Srijem d.o.o.

Foto: VSŽ