Policija obavila očevid i izvijestila kako je došlo do prometne nesreće – kćerka smrtno stradala u vozilu kojim je upravljala njena majka

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Poslije obavljenoga očevida današnje prometne nesreće, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, policija se oglasila priopćenjem za javnost u kojem su pojasnili kako je došlo do nesreće. Prema navodima policije očevidom, obavljenim pod rukovodstvom općinske državne odvjetnice, utvrđeno je kako je 44 – godišnjakinja iz Borova, upravljajući osobnim automobilom marke Peugeot vukovarskih registracijskih oznaka, desnim kotačima prešla na zelenu površinu poslije čega je došlo do zanošenja vozila ulijevo i nekontroliranog kretanja te prelaska na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera, gdje udara u teretni automobil marke Citroen zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnjak iz Osijeka.

“Na mjestu prometne nesreće smrtno je stradala 18 – godišnjakinja iz Borova, suvozačica u osobnom automobilu, dok je vozačica zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život te je zbog težine ozljeda prevezena iz NMB „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar u KBC Osijek. Vozač teretnog vozila je lakše ozlijeđen. Oboje vozača uzeti su uzorci krvi i urina radi analize na prisutnost alkohola, droga ili lijekova u organizmu. U NMB „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar će se sutra, 6. listopada nad tijelom poginule obaviti obdukcija. Protiv 44-godišnjakinje bit će podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela – Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, izvijestila je policija.

Prema neslužbenim informacijama smrtno je stradala kćerka vozačice automobile koja je zadobila teške tjelesne ozljede. Ozlijeđeni vozač je trgovački putnik koji u sklopu svoga posla često posjećuje Vukovar.