Započeo 11. Ultramaraton Vukovar – Srebrenica

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, Po 11. put danas je kod spomen obilježja masovne grobnice na Ovčari započeo Ultramaraton Vukovar – Srebrenica. Ultramaraton i ove godine organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i to u spomen u spomen na žrtve genocida u Srebrenici, žrtve Vukovara i sve nevino stradale tijekom ratova od 1991. do 1995. godine u Hrvatskoj i BiH.

„Ovaj ultramaraton povezuje dvije rane, Vukovar i Srebrenicu. Isto tako ovaj ultramarathon povezuje i nekoliko država, s obzirom da smo prethodnih godina imali ultramaratonca iz Slovenije dok ove godine imamo ultramaratonca iz Beograda“, rekao je predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Armin Hodžić.

Prema planu maratonci bi u Potočare trebali stići 10. srpnja, a put dug 227 kilometara maratonci će od Vukovara preko Vinkovaca, Brčkog, Janje i Zvornika do Srebrneice pretrčati u pet etapa

Na ultramaratonu ove godine sudjeluju maratonci Dražen Ćućić, Robert Kasumović, Boban Pantović i Duško Štrbac, a na pojedinim dionicama pridruživati će im se i drugi trkači. Tako su im se na dionici Vukovar – Vinkovci pridružili brigadir Ivan Galović, Slavko Janjić, Ivan Špoljarić, Angel Milišić Zečević, Domagoj Šeremet, Kristijan Anđelić, Damir Markota, Jasna Pavičić i Katarina Bandalo.

Ultramaratonce je u Vukovaru ispratio župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić koji im je poželio sretan put te poručio da se i na ovaj načine promiče istina o ratovima kao i da i ovaj ultramaraton bude poticaj da se pronađu nestali.