Zdravko Marić odlazi s mjesta ministra financija, zamijeniti će ga Marko Primorac

Foto: Ministarstvo financija

ZAGREB, Kao grom iz vedra neba u utorak, u večernjim satima, odjeknula je vijest da ministar financija u Vladi RH Zdravko Marić odlazi iz Vlade. Kako su prenijeli mediji Marić odlazi iz Vlade na vlastiti zahtjev, a još nije poznato gdje će dalje raditi. Nije poznat niti točan razlog zašto Marić napušta Vladu u kojoj je zadnjih 6 godina. Marić se smatrao jednom od kvalitetnijih ministara, ako ne i najkvalitetniji, u Vladi Andreja Plenkovića koji je bio popularan i među građanima.

Poznato je i kako su se za njega tijekom boravka na čelu ministarstva financija vezalo i nekoliko afera ali je sve vrijeme imao punu podršku premijera Plenkovića. Danas je na sjednici Vlade Plenković o odlasku ministra Marića izvijestio ostale članove Vlade, a tijekom dana planirano je da o istome izvijesti i članove parlamentarne većine. Najavljeno je i kako će se Marić sutra obratiti javnosti kada će možda reći više o razlozima svoga odlaska s mjesta ministra.

Na mjestu ministra financija Marića će zamijeniti Marko Primorac koji radi kao izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i nekadašnji je savjetnik za gospodarstvo bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.