Ako se želite jeftino hraniti postanite saborski zastupnik i ručajte za 35 kuna po obroku

Foto: Vlada RH

ZAGREB, I dok se velika većina običnih građana na najrazličitije moguće načine snalazi kako da preživi u vrijeme najnovije inflacije i rasta cijena svega i svačega neki žive sasvim drugačije i na sve moguće načine im se povlađuje. Jedni od tih su i saborski zastupnici koje plaćamo svi zajedno i koji mjesečno zarađuju, ovisno o godinama i drugim čimbenicima, i preko 20.000 kuna. Uz pogodnosti tipa plaćenog smještaja u Zagrebu, besplatnih prijevoznih karata za putovanja unutar Hrvatske zastupnici imaju i svako malo slobodne dane. Uz to nitko ih ne provjerava jesu li došli na posao, koliko su aktivni, jesu li što govorili, koliko su čega napravili… Najvažnije da budu u sabornici u vrijeme glasanja.

Uz sve to saborski zastupnici imaju i mogućnost da u saborskom restoranu jedu više nego povoljno. Preciznije rečeno pun ručak, s juhom, glavnim jelom i prilogom, dnevnim prilogom, salatom i desertom, zastupnici, koji mjesečno zarađuju i preko 20.000 kuna, plaćaju 35 kuna. Prema cjeniku saborskog restorana glavno jelo s prilogom oni plaćaju 15 kuna, dnevnu juhu 4 kune, dnevni prilog 9 kuna, desert 4 kune i salatu 3 kune. Saborski jelovnik od 27. lipnja do 1. srpnja možete pogledati na fotografiji. Tu su istaknute i cijene.   

Foto: www.net.hr

Jedini problem je što za te novce u saborskom restoranu mogu ručati samo saborski zastupnici i njihovi gosti. Sada kada znate te cijene slobodno ih možete usporediti s cijenama u ručka u restoranima širom Hrvatske i što bi i koliko mogli pojesti za 35 kuna. Pri tome treba uzeti u obzir i kolike su plaće radnika u Hrvatskoj, odnosno koliko je nas sve zajedno pogodila inflacija u zadnjih nekoliko mjeseci. Ako je i od njih – previše je.