Doručak s hrvatskih farmi poslužen i u Vukovaru

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Promotivna turneja promocije domaćih poljoprivrednih proizvoda “Doručak s hrvatskih farmi” došla je u ponedjeljak i do Vukovarsko-srijemske županije, točnije hotela “Lav” u Vukovaru u kojem su se okupili brojni gosti ali i domaći poljoprivredniproizvođači koji su ponudili ono najbolje od hrane koju ima vukovarsko-srijemsko selo.

“Tko može razvijati hrvatsku poljoprivredu? Ministarstvo poljoprivrede djelomice, ali ponajviše svatko ponaosob od vas”, poručio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić dodajući kako je  prije dvadeset godina Hrvatska poljoprivreda bila samodostatna u svemu, a danas ne proizvodimo ništa dovoljnoga za svoje potrebe.

Građane Vukovarsko-srijemske županije pozvao je da kupuju hrvatske proizvode jer su kako je kazao, bolji do bilo kojega uvoznog ali i na taj način potiču domaću poljoprivrednu proizvodnju i gospodarstvo.

Na doručku su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda ali i posluženi tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Vukovarsko-srijemsku županiju.

“Ovom akcijom šaljemo jasnu poruku potrošačima: kupujte svježe kvalitetne i konrolirane proizvode domaćeg poljoprivredno prehrambenog sektora”, rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić ustvrdivši kako Vukovarsko-srijemska županija ima puno dobrih poljoprivrednih proizvoda.

Galić je iskazao punu potporu domaćim poljoprivrednim proizvođačima rekavši kako mu je želja u trgovačkim lancima vidjeti što više proizvoda domaćih proizvođača.

Župan Božo Galić potom je u Palači Srijem i primio ministra Tolušića koji će tijekom boravka u Vukovarsko-srijmskoj županiji posjetit i proizvođača češnjaka Tomislava Dolića u Nuštru.