Zabilježeno čak 7 provala u osobne automobile na području Vinkovaca

Foto: Pixabay/Kris

VINKOVCI, Tijekom proteklog vikenda vinkovačka policija evidentirala je provale u sedam osobnih automobila. Sve provale dogodile su se tijekom noći 4./5. lipnja na vinkovačkom području. U dva slučaja počinitelj nije uspio provaliti u osobne automobile, te nije ništa otuđeno, dok je iz pet osobnih automobila otuđen novac koji se nalazio u novčanicima ili torbicama ostavljenim u automobilima. Ukupna materijalna šteta počinjena provalama procijenjena je na iznos od više tisuća kuna. Policijski službenici su na osobnim automobilima obavili očevid te provode kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja počinitelja. Protiv počinitelja policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom vikenda, od 4. do 6. lipnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 15 prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

U prometnoj nesreći 4. lipnja, koja se dogodila oko 21,10 sati na cesti kod Šarengrada, 64-godišnji vozač teretnog automobila srpskih registracijskih oznaka naletio je na traktor bez registarskih oznaka kojim je upravljao 59-godišnjak. Tom prilikom je traktor odbačen van kolnika, a teretni automobil udara u osobni automobila sisačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 46-godišnjak. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozač traktora i osobnog automobila, dok je suvozačica u osobnom automobilu teže ozlijeđena.

Na cesti Otok – Bošnjaci, 5. lipnja oko 18,35 sati, 35-godišnji vozač motocikla sletio je s kolnika zbog neprilagođene brzine i pritom zadobio teške tjelesne ozljede.

Teže je ozlijeđen i 51-godišnji motociklist u prometnoj nesreći koja se dogodila 6. lipnja, oko 1,20 sati, na cesti Privlaka – cesta Vinkovci-Županja uslijed slijetanja s kolnika zbog neprilagođene brzine.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (3), Mirkovcima (2), Županji (2), Vukovaru (2), Nijemcima, Iloku i Starim Jankovcima.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, od čega jedan vozač u prometnim nesrećama. Najveća koncentracija, 1,52 g/kg zabilježena je kod 64-godišnjeg vozača u Vukovaru kojem je određena mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere su tijekom vikenda zabilježile 33 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.