Jezični tečaj po mjeri turističkih vodiča

Foto: Pučko otvoreno učilište Vinkovci

VINKOVCI, Pučko otvoreno učilište Vinkovci je u sklopu svog Erasmus+ KA1 projekta ʺNadogradnja za učilište 21. stoljeća kroz Learn&Leadʺ  priveo kraju i posljednju fazu projekta svoj jezični pilot tečaj „krojen“ upravo za  turističke djelatnike gradova Vukovara i Vinkovaca. Izrada pilot tečaja trajala je 2 mjeseca, dok je sama izvedba u koju su bili uključeni licencirani lokalni turistički vodiči, trajala 4 mjeseca. Cilj ovog inovativnog tečaja bilo je jezično usavršavanje uz razvoj komunikacijskih i prezentacijskih vještina kako bi turistički vodiči mogli što spremnije dočekati nadolazeće turističke sezone. 

„Kod ovog bih tečaja prvo istaknula pristup koji je potpuno drugačiji od svih ostalih tečajeva, jer se svaki sat prilagođavao našim potrebama, čak i raspoloženju. U opuštenom i prijateljskom okruženju, vježbali smo engleski jezik uz prezentacijske vještine kroz puno praktičnog rada s drugačijim pristupom učenju što je cijelo iskustvo učinilo zanimljivijim. Naučeno možemo primijeniti u svakodnevnom poslovanju, komunikaciji sa gostima, stranim turistima i samoj prezentaciji naših lokaliteta. Tečaj bih preporučila svim turističkim i ugostiteljskim djelatnicima koji žele unaprijediti svoje poslovanje“; izjavila je Monika Šrajbek, polaznica pilot tečaja.

Pilot tečaj završilo je 5 turističkih vodiča iz Vukovara i Vinkovaca te je svečana podjela diploma održana u Vinkovcima. Ovim tečajem POU Vinkovci završava svoj KA1 projekt koji je službeno započeo s provedbom 1. kolovoza 2020. godine i u potpunosti se financira iz EU fonda.