Andrej Kerić glavni trener, a Siniša Sesar pomoćni trener Cibalije

Foto: HNK Cibalia

VINKOVCI, Poslije odlaska Tomislava Radotića Uprava HNK Cibalie krenula je u potragu za trenerom koji će momčad povesti u novo prvenstvo. Kako to i inače bude ulica je brujala o raznim imenima da bi izbor pao na dobro poznato ime ljubiteljima nogometa u Vinkovcima i Vukovarsko – srijemskoj županije. Nagađanja je prekinula Uprava kluba koja je putem društvenih mreža prenijela kako je Andrej Kerić novi trener vinkovačkog drugoligaša.

Govoreći za medije Kerić je rekao kako je od strane Uprave kluba zamoljen da uskoči i pomogne s obzirom da su neki od trenera o kojima se razmišljalo bili financijski nedostižni za Cibaliju dok ima i onih koji nisu željeli doći.  

“Iako nemam potrebnu licencu za ovu ligu i iskustvo treniranja, itekako imam želju i hrabrost te ću dati sve od sebe da pomognem Cibaliji. Sa svoje strane ovo i dalje vidim samo kao privremeno rješenje, nadam se da će klub u bliskoj budućnosti uspjeti dovesti nekog trenera koji će to preuzeti, a ako budem potreban, uvijek ću biti tu za Cibaliju. Prvotno je bilo zamišljeno da prozivka bude održana u ponedjeljak, međutim ja sam se čuo sa svim igračima kojima je istekao ugovor. Većina njih je uzela “time out” do nedjelje kako bi se odlučili i kažu hoće li ostati ili idu dalje. Svi igrači imaju neki prijedlog za nastavak suradnje, sve ih želimo zadržati. Trenutno je jedino 100% sigurno da nas napuštaju Andrija Bubnjar koji je otišao u Orijent, kao i Gerald Diyoke koji će karijeru nastaviti u Kustošiji. Što se tiče igrača koji su bili na posudbi iz Osijeka, Mikolčić je trenutno s prvom momčadi Osijeka, Unušić je u Zrinskom iz Jurjevca. Neki su naklonjeni više da bi ostali u Cibaliji, a neki malo manje, no svima treba još malo vremena i donijet će odluku”, rekao je vinkovačke Novosti Kerić.

Kerićev pomoćnik biti će Siniša Sesar dok će Ivan Karaula biti predstavnik kluba. Sada preostaje da se vidi s kakvim igračkim kadrom će Kerić raspolagati, odnosno ne samo tko će ostati nego i koga bi se moglo dovesti kao pojačanje.