Za 119 vukovarskih gospodarstvenika isplaćeno 2,8 milijuna potpora iz gradskog proračuna

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uručio je Ugovore gospodarstvenicima s područja grada koji su do lipnja ove godine ostvarili potporu iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Vukovara u 2016. godine.

„Danas smo s gospodarstvenicima iz Vukovara otpisali 32 nova ugovora vrijednih oko 1,3 milijuna kuna. Od početka godine potpisali smo 119 ugovora čija ukupna vrijednost iznosi oko 2,8 milijuna kuna s čime smo gotovo iscrpli planirana sredstva od 3 milijuna kuna koliko je za tu namjenu osigurano u gradskom proračunu“, rekao je Penava.

Pojasnio je i kako su gospodarstvenici najveći interes pokazali za Mjeru 3. programa Poticanje u razvoj i kvalitetu proizvodnje kroz koju je gospodarstvenicima je isplaćeno oko 800.000 kuna. Kao također važnu mjeru spomenuo je i Mjeru 15. Pticanje zapošljavanje kroz koju je zaposleno 50-ak novih radnika. Istakao je i kako je do mogućnosti isplate potpora gospodarstvenicima došlo kao rezultat rada nove gradske uprave i da kroz raniji način rada to ne bi bilo moguće. Uz potpore Grada Vukovara 2 milijuna kuna za potpore gospodarstvenicima osigurao je i Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara.

„Poslovanje u Vukovaru nosi niz pogodnosti i privilegija s obzirom da se nalazimo na Području od posebne državne skrbi. Međutim, otegotna okolnost je atmosfera u državi i okruženju. S obzirom na situaciju svaka pomoć gospodarstvenicima je dobro došlo pa tako i ova Grada Vukovara“, rekao je Mišo Smiljanić čija je tvrtka jedan od potpisnika ugovora o isplati potpora.

Penava se osvrnuo i na stanje u vukovarskom gospodarstvu rekavši kako su prisutni pozitivni trendovi te da se u narednom periodu može očekivati i nekoliko novih investitora u gradu što bi u konačnici dovelo i do novih radnih mjesta. Spomenuo je dvije poljske tvrtke s kojima se vode razgovore kao i neke domaće gospodarstvenike koji planiraju ulaganja. Podsjetio je i najave iz Italije odakle se najavljuje mogućnost otvaranja tvornice za proizvodnju parketa u Vukovaru gdje bi se zaposlilo i nekoliko stotina radnika.

IVAN MATIĆ