SDP o razlozima zašto su napustili sjednicu Skupštine Vukovarsko-srijemske županije

Foto: SDP

VINKOVCI, Nakon održane Skupštine Vukovarsko-srijemske županije Klub vijećnika SDP-a oglasio se priopćenjem u kojem izvješćuju javnost kako su na sjednici predložili odgađanje naknadno predloženih točaka dnevnoga reda. Radi se o Prijedlogu zaključka prihvaćanja Društvenoga ugovora o osnivanju trgovačkog društva Slavonska mreža d.o.o. i Prijedlogu Odluke o podjeli poslovnih udjela i prodaji poslovnog udjela VTV-a u vlasništvu Vukovarsko-srijemske županije.

„Na koordinaciji klubova koja je održana prije sjednice nije bilo riječi o ovako važnim točkama, a materijale za iste dobili smo na sam dan sjednice. Smatramo da o tako važnim i za našu Županiju razvojno bitnim točkama ne možemo raspravljati ad hoc. Vrlo je važno da se o takvim temama ostavi dovoljno vremena za raspravu i upoznavanje s materijalima. U potpunosti podržavamo sve što se čini u cilju razvoja naše Županije, ali dojma smo da se ovakvim načinom, netransparentnošću i ad hoc akcijama neke stvari žele odraditi „ispod žita“, stoji u priopćenju SDP-a kojega potpisuje predsjednik Kluba vijećnika Zlatko Cegledi.

Dalje se navodi kako u interesu građana da SDP inzistira na transparentnosti, na zaštiti njihovih interesa te da su zbog toga, nakon što spomenute točke dnevnoga reda nisu odgodile za iduću sjednicu, napustili istu.

„Osnivanje trgovačkog društva i prodaja udjela VTV-a vrlo su važna politička i gospodarska pitanja i o njima se ne može na takav način odlučivati. To nismo, niti ćemo ikada podržavati.“, ističu iz SDP-a.

IVAN MATIĆ