Teže ozlijeđeni 33-godišnji mopedist i 57-godišnjakinja pješakinja

Foto: mup.hr

VINKOVCI, Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata dogodile su se dvije prometne nesreće, obje u Vinkovcima ,izvjestila je policija navodeći kako je u jednoj prometnoj nesreći nastupila samo materijalna šteta, dok su u drugoj prometnoj nesreći dvije osobe teže ozlijeđene.

U četvrtak, oko 6,50 sati, 33-godišnjak iz Vinkovaca, upravljao je mopedom marke „Gilera Runner“, vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Glagoljaške ulice u Vinkovcima. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, udario je u pješakinju, 57-godišnjakinju iz Vinkovaca, koja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. U prometnoj nesreći pješakinja i vozač mopeda teže su ozlijeđeni.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Vukovar nad  dvojicom 20-godišnjaka iz Opatovca i 19-godišnjakom iz Janje Gore utvrđena je sumnja kako su počinili kazneno djelo teške krađe.

Prema saznanjima iz kriminalističkog istraživanja, između 18. i 21. ožujka 2016. godine s oranice u blizini mjesta Sotin, demontirali su i otuđili 50 m strujnog produžnog kabela sa stroja za navodnjavanje. Protiv 20-godišnjaka i 19-godišnjaka slijede kaznene prijave za kazneno djelo teške krađe.

Novčanik s novcem i osobnim ispravama 45-godišnjakinje iz Županje otuđen je iz košare bicikla, kojeg je 45-godišnjakinja ostavila bez nadzora ispred trgovine s informatičkom opremom u Županji, u ulici Veliki kraj. Krađa se dogodila u četvrtak, 16. lipnja, u prijepodnevnim satima. Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, navodi policija.

ĐURO KARALIĆ