Od 17. do 19. lipnja održava se “Divan je kićeni Srijem”

NIJEMCI, U organizaciji Turističke zajednice općine Nijemci u petak u Nijemcima započinje trodnevna manifestacija “Divan je kićeni Srijem” u sklopu koje će se održati niz folklornih, kulturnih, gospodarskih sportskih i zabavnih priredbi.

Uoči svečanog otvorenja manifestacije, predviđenog za subotu, u petak navečer, u 21 sat, u središnjem parku, održat će se koncert za mlade benda “Crno na bijelo”. Za subotu je najavljeno seniorko ribičko natjecanje udicom na plovak koje će se tijekom dopodneva održati na brani na Spačvi kod Lipovca dok će se u Nijemcima na nogometnom igralištu NK “Lovor” održati vatrogasno natjecanje kao i pokazna vježba izvlačenja unesrećenog u prometnoj nesreći. Od 16 sati u parku u Nijemcima održavat će se turističko-gospodarski sajam, a u istom prostoru u 21 sat bit će i svečanost otvorenja manifestacije.

Program će završit kasno navečer koncertom klape “Intrade”.

Manifestacija Divan je kićeni Srijem je nastala, nakon mirne reintegracije okupiranog dijela RH, u okviru obilježavanja dana općine Nijemci koje se održavalo 15. svibnja. Od 2003. godine izlazi iz okvira obilježavanja dana općine Nijemci i prerasta u središnju manifestaciju za Srijem s ciljem povezivanja Hrvata Srijemaca s obje strane granice.

ĐURO KARALIĆ