Vukovarsko-srijemski HSS podržava Nenada Matića

VINKOVCI, Hrvatska seljačka stranka se mora vratiti na hrvatsko selo i među narod. Moramo postati ono što smo odvijek bili, vezivno tkivo između lijevih i desnih i centra, poručio je iz Vinkovaca kandidat za predsjednika HSS-a i predsjednik zagrebačke organizacije stranke Nenad Matić koji je boravio u Vinkovcima kako bi predstavio kandidaturu članovima vukovarsko-srijemske HSS-a.

Govoreći o teškom stanju u kojem se nalazi hrvatsko selo i seljaci, ocjenio je nedopustivim da se etikete „mlijeko hrvatskih farmi“ stavljaju na mlijeko koje se uvozi iz drugih država.

„Ako uvozite mlijeko onda ćemo s njega skinuti etiketu domaćeg mlijeka i onda će potrošači znati šta kupuju“, rekao je Matić.

Pozvao je premijera Tihomira Oreškovića da dođe u Slavoniju i vidi kako danas živi slavonski seljak.

Vukovarsko-srijemska organizacija HSS-a podržat će kandidaturu Nenada Matića za predsjednika HSS-a, istaknuo je predsjednik HSS-a Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić dodajući kako je cilj vukovarsko-srijemskih HSS-ovaca da Nenad Matić  bude novi predsjdnik HSS-a ali i da se HSS vrati pozicije na kojima je bio i ponovno postala temeljna, stožerna stranka centra u Republici Hrvatskoj.

Unutarstranački izbori u HSS-u održat će se 19. ožujka. Osim Nenada Matića, kandidati za predsjednika su dosadašnji predsjednik Branko Hrg te Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora.

ĐURO KARALIĆ