Automobilom naletio na djevojčice

VINKOVCI,U prometnoj nesreći koja se u četvrtak oko 20,45 sati dogodila u Lapovačkoj ulici u Vinkovcima teže je ozlijeđena 13-godišnjakinja, a lakše 14-godišnjakinja, izvjestila je vukovarsko-srijemska policija.

Upravljajući osobnim automobilom marke „Kia“, vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se Lapovačkom ulicom u smjeru Duge ulice, 58-godišnjak iz Vinkovaca dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, zbog neprilagođene brzine kretanja, nije na vrijeme zaustavio vozilo te je udario u 13-godišnjakinju i 14-godišnjakinju, u trenutku kada su prelazile kolnik.

U prometnoj nesreći 13-godišnjakinja je teže, a 14-godišnjakinja lakše ozlijeđena. Očevidom je utvrđeno kako 58-godišnjak nije upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, navodi policija.

Prilikom radova u vrtu obiteljske kuće u Vukovaru, na Trpinjskoj cesti, osoba koja je željela ostati anonimna, u četvrtak je pronašla 13 ručnih bombi i 300 komada puščanog streljiva. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je bombe i streljivo te ih pohranio u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

ĐURO KARALIĆ