Pupovac obišao stradala domaćinstva u Srijemskim Lazama

Foto: Đuro Karalić

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) i SDSS-a Milorad Pupovac obišao je danas neka od domaćinstava stradala u prošlotjednom nevremenu u Vukovarsko-srijemskoj županiji izrazivši zadovoljstvo solidarnosti i međusobnom pomoći mještana i lokalne zajednice na stradalom području.

“Opet se pokazala humanost i plemenitost naših ljudi i spremnost da jedni drugima pomognemo kada to zatreba. Hvala i brojnim tvrtkama i zadrugama i svim drugim koji su priskočili u pomoć”, kazao je tijekom obilaska nekoliko stradalih domaćinstava u Srijemskim Lazama rekavši kako je sada najpotrebnije osigurati još građevinskog materijala kao i dovoljan broj volontera te stručnjaka poput krovopokrivača, a kojih nedostaje.

“I vojska je na terenu, što je vrlo važno, a imamo informacija da su su i djelatnici Crvenog križa tu iako ne znamo u kojem obimu su uključeni. Jako je velik broj staračkih domaćinstava koja nemaju ne samo krov nad glavom nego im nedostaje i hrane. Mi ćemo se i sa svoje strane maksimalno uključiti koliko možemo kako bi pomogli, a to već i činimo”, kazao je Pupovac.

Saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov upozorila je na potrebu što hitnije sanacije krovišta jer su najavljene nove kiše. “Štete će se se sigurno ovdje dugo sanirati, ali ljudima se mora osigurati krov nad glavom, a puno je onih koji to sami ne mogu učiniti”, rekla je Jeckov.