S države na Grad Vukovar preneseno zemljište za gradnju agro centra

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su u Vukovaru ugovor o darovanju države Gradu Vukovaru zemljišta za potrebe izgradnje Poljoprivredno – prehrambenog centra „Agro Vukovar“, koji će se graditi na Sajmištu.

Po riječima gradonačelnika Penave, riječ je agro centru koji će ponuditi poljoprivrednim proizvođačima mogućnost prerade i dorade poljoprivrednih proizvoda te njihovu finalizaciju uz mogućnost korištenja hladnjače, a dio projekta odnosni se i na mogućnost plasteničke proizvodnje.

“Ovo je sedmi ugovor koji potpisujemo u Vukovaru o prenosu državne imovine na Grad Vukovar i najmanje je ovdje važno što se ovim ugovorom mjenja titular vlaništva. Važnije je od toga da se ugovor konačno potpisuje i što se njime stječu uvjeti da se nekretnina stavi u funkciju”, poručio je ministar Goran Marić.

Dodao je kako je država do sada na Grad Vukovar prenijela nekretnine vrijednosti veće od 113 milijuna kuna, te će to nastaviti činiti i ubuduće.