Dogovara se kvalitetnija suradnja Vukovara i Iloka

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i gradonačelnica Iloka Marina Budimir održali su sastanak na kojem je bilo riječi o mogućnostima suradnje između dva grada. Kako se navodi na službenoj stranici Grada Vukovara posebno se razgovaralo o prometnicama, voznom redu i boljem povezivanju gradova, odlaganju otpada, turističkom i kulturnom povezivanju i zajedničkoj prezentaciji te razvoju gospodarstva i zaustavljanju odljeva stanovništva. Budimir je rekla kako bi se Vukovar i Ilok trebali povezati kroz zajedničku prezentaciju Istočne Hrvatske kao jedinstvene turističke destinacije.

„Smatram kako na području turizma nismo jedni drugima konkurencija nego nadogradnja. Svi imamo neku svoju posebnost koju možemo ponuditi turistima i gostima, ali vjerujem kako bismo se lakše i bolje predstavili kao jedinstvena destinacija kontinentalnog turizma koji na našem području može opstati tijekom cijele godine” rekla je Budimir ističući prednosti Iloka kao vinske i gastronomske destinacije.

Penava složio se kako ovakva suradnja može polučiti još bolje turističke rezultate za oba grada te predložio suradnju na realizaciji projekta Vrhunsko vukovarsko te zajedničku prezentaciju na sajmovima kao i intenzivniju suradnju Turističkih zajednica naša dva grada.

„Nitko nam ništa ne obećava i moramo se sami boriti za sebe, naše gradove i cijeli naš kraj. Na sajmove i u prezentaciju našega grada krenuli smo vlastitim sredstvima i sposobnostima. Samo nas ideje, agilnost i energija mogu gurnuti naprijed. Imamo puno toga za nadoknaditi, a nemamo mnogo vremena” rekao je Penava.

Ovim sastankom su ostvareni prvi kontakti i razmijenjene početne ideje o suradnji koja će se nastaviti u intenzivnijem tonu na planu turizma, kulture, školstva, gospodarstva i demografske politike.