Uručeni ugovori u sklopu projekta Pokloni mi osmjeh, posao za 50 nezaposlenih žena

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U vukovarskom Hotelu Lav održana je uvodna konferencija projekta „Pokloni mi osmijeh” na kojoj su svečano uručeni ugovori o radu zaposlenim ženama kroz navedeni projekt. Rečeno je kako je u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena”, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Gradu Vukovaru odobren je projekt „Pokloni mi osmijeh” ukupne vrijednosti 7.473.298,82 kuna. Projekt je financiran u cijelosti sredstvima EU.

„Grad Vukovar je putem ovoga projekta zaposlio 50 žena iz ciljane skupine nezaposlenih osoba. Ovim su projektom istovremeno ostvarena dva cilja. Kroz dvije godine 50 je žena pronašlo svoje zaposlenje, a krajnji korisnici, osobe treće životne dobi, slabijeg imovinskog stanja i slabijeg zdravlja dobit će pomoć. Kroz ovaj projekt krajnjim će se korisnicima osigurati iznos od 200 kuna mjesečno za sredstva za čišćenje doma, a djelatnicama bicikl kao prijevozno sredstvo i besplatni gradski prijevoz”, rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Dodao je i kako je Grad Vukovar po iznosu bespovratnih sredstava povučenih kroz ovaj projekt četvrti u državi ali i prvi u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Na konferenciji je istaknuto kako je opći cilj projekta osiguravanje uvjeta za zapošljavanje pripadnica ranjivih skupina na području grada Vukovara u svrhu stvaranja preduvjeta za kvalitetniji život osoba treće životne dobi te pružanja potrebnih usluga osobama u nepovoljnom položaju. Specifični cilj projekta je pružanje usluga za 300 krajnjih korisnika kojima je potrebna pomoć u kućanstvu.

„U ciljane skupine ulaze dugotrajno nezaposlene žene koje imaju najviše završeno srednjoškolsko obrazovanje s posebnim naglaskom na žene starije od 50 godina, pripadnice nacionalne manjine, azilantice, beskućnice, liječene ovisnice, bivše zatvorenice. Kroz ovaj projekt žene dobivaju priliku da na lokalnom tržištu rada steknu preduvjete za mogućnosti daljnjeg zapošljavanja, pobrinu se za vlastitu egzistenciju, ali i pomognu lokalnoj zajednici” rekla je predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Vukovar Jasna Kolar.