Kelić: Građani nemaju razloga za strah od novih poplava

Foto: lijepanasasava.hr

VINKOVCI, Vrh vodenoga vala na Savi, na području Vukovarsko-srijemske županije, očekuje se u srijedu. Rekao je to načelnik stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić ističući kako građani nemaju razloga za strah.

„Sve službe su na terenu i situacija se kontinuirano prati. Prema procjenama vodni val dosegnuti će vodostaj od 920-930 centimetara te očekujemo, ako sve prođe prema najavama, da će već od četvrtka vodostaj početi padati. Ne očekujemo nikakve probleme, a koliko smo vidjeli na terenu i nasip je u dobrom stanju te nema nikakvih potencijalnih problema“, rekao je Kelić.

Kazao je i kako su u utorak kod Županje proglašene redovite mjere obrane od poplava što se automatski proglašava kada vodostaj dosegne vodostaj od 880 centimetara.

„Sve službe su na terenu i spremne reagirati u slučaju potrebe. Vjerujemo kako će sve proći dobro jer ipak je očekivani vodostaj daleko ispod 1.190 centimetara koliki je vodostaj bio u proljeće 2014. godine kada je Sava poplavila dijelove županjske Posavine. Ipak, nećemo se uspavati te ćemo i dalje budno pratiti sve što se događa uzvodno“, rekao je Kelić.