SDSS o slučaju Dječji vrtić Vukovar 2.

VUKOVAR, Neusvajanje financijskog izvješća Dječjeg vrtića Vukovar 2. od strane Gradskoga vijeće rezultiralo je nizom međusobnih optužbi političara i političkih stranaka. Priopćenjem za javnost o ovoj temi oglasila se i Gradska organizacija SDSS-a koja je iznijela svoj stav oko vrtića. Priopćenje, kojega prenosimo u cijelosti, potpisuje predsjednik vukovarskog SDSS-a Đorđe Ćurčić.

” SDSS se zalaže za transparentan rad u skladu sa zakonom i za jednaki tretman svih gradskih ustanova. Brine nas činjenica da se nejednako postupa s dječjim vrtićima u gradu Vukovaru. U prilog tome navodimo činjenicu da su gore navedene stranke prihvatile izvještaj Dječjeg vrtića Vukovar 1, iako postoje saznanja da je Ministarstvo financija takav izvještaj odbacilo i poslalo natrag, dok je izvještaj Dječjeg vrtića Vukovar 2 koji je prihvaćen od strane Ministarstva financija , iste te političke stranke nisu prihvatile. Također, već je ukazano da se Dječji vrtić Vukovar 1 nije držao financijskog plana za 2015. godinu i da je u velikom broju slučajeva došlo do probijanja proračuna u iznosima od 120 do 350 posto, dok se Dječji vrtić Vukovar 2 držao i rukovodio u poslovanju financijskim planom.

Također, SDSS ima saznanja da je Gradu Vukovaru, iako je ostvario neprimjereno kratak rok od jednoga dana za dostavu dokumentacije, Dječji vrtić Vukovar 2 urudžbirao oko jednog kubnog metra kopiranih financijskih dokumenata.

Isto tako, poznato je da su vijećnici SDSS-a postavili pitanje zašto, suprotno Odluci Grada Vukovara, gradske službe ne dozvoljavaju upis srpske djece po povlaštenoj cijeni te se sada to prebacuje na teret srpske zajednice.

Posebno osuđujemo insinuacije o postojanju financijske koristi istaknutih članova SDSS-a u vezi Dječjeg vrtića Vukovar 2. Pozivamo SNS da imenuje navedene osobe te vjerujemo da će se u tom slučaju suočiti i s kaznenom prijavom za klevetu te da će se dokazati neosnovanost takvih tvrdnji.

Pozivamo sve klubove vijećnika političkih stranaka u Gradu Vukovaru da jednako tretiraju gradske ustanove i da se suzdrže od širenja pompoznih neistina i dezinformacija spominjanjem DORH-a.

Smatramo potrebni da se Gradska uprava uključi u zajedničko rješavanje ovoga problema kako bismo svoj djeci Vukovara osigurali ravnopravan i kvalitetan razvoj.”

IVAN MATIĆ