Vladika Heruvim: Čovjek, bez obzira kojoj vjeri pripadao, drugog čovjeka treba da gleda istim očima

Foto: SPC Vinkovci
VINKOVCI, U vinkovačkoj pravoslavnoj crkvi Silaska svetoga Duha na apostole svetu liturgiju u nedjelju je služio novoizabrani vladika osječkopoljski i baranjski Heruvim poručivši u obraćanju vjernicima kako čovjek, bez obzira kojoj vjeri pripadao, drugog čovjeka treba da gleda istim očima.
“Blagodat Božija i svijetlost Kristovog Usrksnuća su sigurno bile velika utjeha svim pravoslavnima grada Vinkovaca, našim Srbima, koji su živjeli u tim danima kada ovdje nije bilo bogomolje. Oni su se neprestano molili Bogu, a svijedok tome je to što je njihova molitva i uskrsnula ovaj sveti hram. On je danas svijetlost koja svijetli ovome gradu, svijetlost iz koje se propovijeda uskrsnuće života, a ne nikako uskrsnuće mržnje, netolerancije i nepraštanja”, kazao je vladika Heruvim.
Također je kazao kako slijediti Kristov put znači voliti, a ne mrziti te ljubiti svakoga bez obzira kojoj vjeri ili naciji pripadao.
Uz vladiku Heruvima u službi svete liturgije sudjelovali su i umirovljeni paroh protojerej-stavrofor Zoran Simić, paroh vinkovački protojerej- stavrofor Predrag Azap i đakon Branimir Mihajlović iz Markušice.

Novoizabrani vladika osječkopoljski i baranjski Heruvim rođen je 1987. godine u Vukovaru, a na dužnosti vladike zamjenio je dosadašnjeg administratora episkopa novosadskog i bačkog Irineja koji je na toj dužnosti bio nakon smrti episkopa Lukijana u svibnju prošle godine.