Vukovarski srednjoškolci se upoznali sa radom Interventne policije

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VUKOVAR, U sklopu promotivnih aktivnosti PU vukovarsko – srijemska je u okviru kampanje „Postani policajac/policajka“ organizirala posjet učenika iz srednje Ekonomske škole Vukovar i srednje Tehničke škole Vukovar,  Interventnoj jedinici policije u Vukovaru.
 
Učenicima je predstavljen rad Interventne jedinice policije, oprema i tehnika kojom se policijski službenici interventne policije koriste u svakodnevnom radu te su imali priliku vidjeti njihov radni prostor, a posebno zanimanje mladih izazvala je pokazna vježba interventne policije.
 
Današnja promotivna aktivnost, dio je javne Kampanje Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”, koja se provodi pod nazivom „Postani policajac/policajka“ a provodi se s ciljem informiranja mladih o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje Policijske škole.
 
U sklopu Kampanje „Postani policajac/policajka“, sukladno potpisanom Sporazumu između Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva pravosuđa i uprave školuje se jedan dio učenika i za zanimanje „pravosudni policajac“, nakon čega im se omogućuje zaposlenje u ustrojstvenim jedinicama Ministarstva pravosuđa i uprave.
 
Sve informacije dostupne su u svakom trenutku na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova, policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.
 
Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.