HNK Vukovar 1991 odličan, u HNK Cibalia su ipak očekivali više

Foto: HNK Cibalia

VUKOVAR, U protekla dva vikenda završena su natjecanja u gotovo svim nogometnim ligama te je poznato tko se plasirao u viši rang natjecanja ali i tko je ispao. Stoga je vrijeme da po ligama napravimo kratku analizu prošle natjecateljske godine.

Vukovarsko – srijemska županija na žalost nema predstavnika u elitnom rangu natjecanja hrvatskog nogometa ali zato ima dva kluba u SuperSport Prvoj NL – HNK Cibalia i HNK Vukovar 1991. Odmah na početku prvenstva govorilo se kako je NK Rudeš najozbiljniji kandidat za prvo mjesto i plasman u SuperSport HNL što su i pokazali tijekom prvenstva.

Kada je riječ o momčadima iz Vukovarsko – srijemske županije one su odmah iza Rudeša. HNK Vukovar 1991 pokazao je tijekom prvenstva možda i najdopadljiviju igru koja je posebno do izražaja došla tijekom proljetnog dijela prvenstva. Uostalom Vukovarci su na kraju zauzeli drugo mjesto i to samo s bodom manje od Rudeša. Momčad HNK Vukovara postigla je najviše golova (57) i primila najmanje golova (25). O kvaliteti momčadi, koju s klupe vodi Miroslav Bojko, govori i to da su tijekom proljetnog dijela prvenstva dva puta pobijedili NK Rudeš. U Vukovaru je, u 20. kolu, bilo 2:0 za Vukovar, da bi u posljednjem kolu prvenstva Vukovarci slavili i kao gosti i to rezultatom 2:1. Ostaje da se vidi kakvi su dalji planovi HNK Vukovara 1991 i vide li se uskoro u SuperSport HNL-u ili će čekati najavljenu izgradnju kampa i stadiona.

Treće mjesto u SuperSport Prvoj NL zauzela je momčad Cibalie i to s 10 bodova manje od prvoplasiranog Rudeša. Vinkovčani su u prvenstvo ušli s velikim ambicijama i planom povratka u elitni rang natjecanja hrvatskog nogometa. Jesenji dio bio je dobar ali si zato nebesko plavi u proljetnom dijelu prosuli previše bodova od kojih dobar dio na domaćem terenu. Tome svakako treba dodati i nekoliko grubih sudačkih pogreški na štetu Cibalije. Tome svemu treba dodati i ne baš sjajno stanje unutar kluba tako da je prva momčad početkom proljetnog dijela prvenstva i štrajkala radi neisplate plaća. Iz Grada Vinkovaca su najavili kako će krenuti s sređivanjem stanja u klubu što bi moglo značiti možda i bolje dane za klub.

Svakako treba spomenuti i NK BSK iz Bijeloga Brda koji su se dobar dio prvenstva nalazili na začelju ili pri dnu ljestvice da bi na kraju zauzeli odlično četvrto mjesto. I momčad BSK-a zabilježila je nekoliko nesretnih poraza i gubitka bodova. Pokazao se i problem golgetera tako da su u 33 kola postigli svega 41 gol. Međutim, obrana je bila ta koja je bila jedna od boljih u ligi tako da je momčad NK BSK-a osvojila na kraju 44 boda.