Vrtići podjelili vijećnike, SDSS napustio sjednicu Vijeća

VUKOVAR, Vijećnici SDSS-a napustili su sjednicu Gradskoga vijeća Vukovara koja je održana u ponedjeljak nakon što odlukom većine vijećnika nije prihvaćeno financijsko izvješće o polovanju Dječjeg vrtića Vukovar 2, u kojem se provodi predškolski odgoj na srpskom jeziku i čirilićnom pismu.

“Neusvajanjem financijskog izvješća o poslovanju Dječjeg vrtića Vukovar 2 od strane većine vijećnika u Gradskom vijeću Vukovar uočava se moguća namjera vladajuće pozicije i poslušnika u Vijeću da destabiliziraju ovu manjinsku ustanovu s mogućim krajnjim ciljem smjene aktualnog rukovodstva pa možda i gašenje ustanove”, izvjestio je Klub vijećnika SDSS-a nakon što su njihovi vjećnici napustili sjednicu Vijeća.

Iz SDSS-a navode kako je i Dječji vrtić Vukovar 1 u kojem se provodi program na hrvatskom jeziku i pismu poslovnu godinu završio s financijskim gubitkom i pored toga što mu je iz gradskog proračuna ranije isplaćeno 90 posto sredstava, dok je Dječjem vrtiću Vukovar 2 isplaćeno svega 67 posto proračunskih sredstava.

“To međutim, nije bila nikakva prepreka da financijsko izviješće Dječjeg vrtića Vukovar 1 ipak bude usvojeno”, poručuju iz Kluba vijećnika SDSS-a u vukovarskom Gradskom vijeću.

Za izvješće su glasovali vijećnici SDSS-a, SDP-a i HNS-a, protiv je bilo dvoje vijećnika HKS-a i vijećnik SNS-a dok su vijećnici HDZ-a, te HDSSB-a i Bandić Milan 365 Stranke rada i solidarnosti bili suzdržani.

ĐURO KARALIĆ