Vlada za obnovu i razvoj Vukovara izdvaja 60 milijuna kuna

VUKOVAR, Na sjednici održanoj u četvrtak u Vukovaru Vlada je donijela niz odluka kojima se u obnovu i razvoj Vukovara u narednom razdoblju namjerava uložiti oko 60 milijuna kuna.

“Riječ je o važnoj političkoj poruci koju smo danas iz Vukovara poslali u važnom trenutku 25 obljetnice obilježavanja stradanja Vukovara u Domovinskom ratu, a poslali smo poruku poštovanja prema svim poginulim hrvatskim braniteljima, njihovim obiteljima umrlima, nestalima, prema svim Vukovarkama i Vukovarcima i svima koji su dali život u Domovinskom ratu”, kazao je nakon sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković.

Članovi Vlade tako su podržali Prijedlog izrade Programa obnove komunalne i elektroenergetske infrastrukture u Gradu Vukovaru za razdoblje od 2017. do 2021. godine kao i prijjedlog zaključka kojim Republika Hrvatska Gradu Vukovaru dariva sportsku dvoranu i plivalište na Trgu Dražena Petrovića te nekoliko zemljišta za sport i rekreaciju. Dio Vladinog paketa o Vukovaru je i odluka o sufinanciranju izgradnje 8,7 milijuna kuna vrijednog pistaništa “Marina” na Dunavu.

Za obnovu vukovarskog Vodotornja Vlada će iz proračuna osigurati do 18,5 milijuna kuna (koji uključuje i porez na dodanu vrijednost) za obnovu vukovarskog Vodotornja, simbola otpora i prkosa, stradavanja i zajedništva u Domovinskome ratu, a za provedbu zaključka zaduženo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, odluka je Vlade.

Vukovarske gradske vlasti do sada su za taj projekt uspjele prikupiti nešto više od 12, od potrebnih 31 milijun kuna.

Đuro Karalić

Foto: Ivan Matić