HNS Vinkovci: Raskrižja s kružnim tokom bolja su rješenja na istočnoj obilaznici

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz vinkovačkog HNS.a pozdravljaju početak izgradnje istočne vinkovačke obilaznice jer će se konačno izmjestiti tranzitni promet kroz središte grada te stvoriti preduvjeti za kompletnu rekonstrukciju Zvonarske ulice, ali i upozoravaju kako bi s obzirom da su projektom predviđena semaforirana raskrižja, kao što je ono prema Rokovcima, gradske vlasti trebale intervenirati i zatražiti zamjenu raskrižja s semaforima kružnim tokovima.

Trendovi idu u prilog kružnim raskrižjima zbog bržeg, sigurnijeg i ekološki prihvatljivijeg odvijanja prometa te ne manje važno jeftinijeg održavanja, ističe HNS-ova gradska vijećnica.i predsjednica HNS-a Vinkovci Mirna Krajina-Andričević.

Podržavamo napore Gradske uprave, ali apeliramo na gradonačelnika i mjerodavne da poduzmu potrebne korake i da s investitorom Hrvatskim cestama dogovore potrebne radnje izmjene projekta u tom dijelu dok još ima vremena. Prema trenutnim saznanjima projekt izvedbe obilaznice zbog višegodišnjeg čekanja na početak radova je zastario. Mišljenja smo da taj projekt treba obnoviti dok nije kasno i izmijeniti dio koji se tiče spomenutih raskrižja. U više navrata zatražili smo konkretan odgovor oko konačnih rješenja navedenih raskrižja, međutim za sada nemamo novih saznanja iz čega zaključujemo da je na snazi zastarjeli projekt, poručuje Mirna Krajina-Andričević.

Prijedlog HNS-a Vinkovci ide u pravcu izgradnje kružnih tokova na predviđenim raskrižjima kod Mirkovaca, Male Bosne i prema Nuštru, a u tom smislu pozivaju i na rekonstrukciju postojećih raskrižja prema Rokovcima i Zalužju.