Vinkovački HSU: Ušli smo u koaliciju s HDZ-om radi boljitka građana, a sada smo izigrani i mi i građani

VINKOVCI, Povodom raskida koalicije HDZ-HSU otvorenim pismom javnosti oglasio se Gradski obor Hrvatske stranke umirovljenika Vinkovci čiji predsjednik Borislav Manojlović u pismu navodi kako je HSU bez traženja pozicija i ustupaka potpisala predizborni koalicijski sporazum s HDZ-om kako bi popravila položaj umirovljenika ali i svih građana u Vinkovcima, a sada se osjeća izigrano i prevareno.

“Moja dužnost kao predsjednika Gradske organizacije HSU Vinkovci da građanima kažem da su i u ovom izbornom ciklusu prevareni od strane Hrvatske demokratske zajednice na čelu s predsjednikom GO HDZ Vinkovci Mladenom Karlićem. Na izbore smo izašli u suradnji s koalicijskim partnerom HDZ-om i na tim izborima ostvarili većinu u Gradskom vijeću Vinkovci (13 od 25 vijećnika). Ta koalicija je donijela pobjedu i gradonačelniku Vinkovaca Ivanu Bosanačiću.  Građani Vinkovaca su glasovali za koaliciju HDZ-HSU, a ne za tzv. „trgovačku koaliciju“ HDZ-HSP AS”, poručuje Manojlović.

Navodi kako je jedan od razloga do kojeg je došlo do raskida koalicije što HSU nije podržao namjeru da se se “državno zemljišta da u koncesiju Rusima po povoljnijoj cijeni nego što plaćaju naši OPG-ovi”.

“Osim toga u dvije godine koalicije HDZ-HSU nije održan niti jedan koalicijski sastanak. HDZ je pristao na podjelu božićnica i besplatni prijevoz umirovljenicima u Bizovac, kao i podjelu uskrsnica. Sav naš ostali program nije ni uzet u obzir”, dodaje Borislav Manojlović.

Iz vinkovačkog HSU-a također navode kako su u koaliciju s HDZ ušli radi boljitka građana, a posebno života umirovljenika “kojima smo osigurali besplatan prijevoz u Bizovac kao i božićnice, a od nagodinu i uskrsnice i božićnice zajedno”.

“Nastavit ćemo i dalje kao i dosad zastupati interese umirovljenika i svih ostali građana grada Vinkovaca, a gore spomenute pozivamo da objasne zašto su i ovoga puta građani Vinkovaca izigrani od strane HDZ-a Vinkovci”, poručuje predsjednik Gradskog dobora HSU-a Vinkovci Borislav Manojlović.

Čelnik vinkovačkog HSU-a novostvorenu vladajućuju koaliciju u Gradskom vijeću Vinkovaca koju sada čine HDZ i HSP AS naziva “trgovačkom koalicijom”, a HSP AS “kofer strankom” koja ” već dvadeset godina uhljebljuje i troši novce građana Vinkovaca na konto tzv. domoljublja i “velikohrvatstva”, a to sve na teret građana Vinkovaca”.

Vinkovački HDZ razvrgnuo je sredinom lipnja dotadašnju koaliciju s Hrvatskom strankom umirovljenika (HSU) s kojom je na prošlim lokalnim izborima osvojio natpolovičnu većinu u Gradskom vijeću Vinkovaca. Predsjednik HSU-a Vukovarsko-srijemske županije i dosadašnji potpredsjednik Gradskog vijeća Vinkovaca Marinko Lukenda, rekao je tada kako HDZ, raskidajući koaliciju, “kažnjava HSU”, koji ne želi podržati namjeru HDZ-a da na dnevni red vinkovačkog Gradskog vijeća stavi odluku o prijenosu koncesije nad državnim zemljištem na zrcalne tvrtke bivešg Agrokora, odnosno sadašnje Fortanova grupe. Predsjednik vinkovačkog HDZ-a i Gradskog vijeća Vinkovaca Mladen Karlić novinarima je pak rekao da je HDZ raskinuo koaliciju s HSU-om jer više nije imao povjerenja u tu stranku.