Vinkovačke jeseni i ove godine među “TOP događanjima”

VINKOVCI, Vinkovačke jeseni i ove su godine ušle u izabrano društvo hrvatskih manifestacija, kojima je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) dodjelila predznak Top događanja.

Prema odluci Turističkog vijeća HTZ-a u ovu skupinu uvršteno je samo 15 događanja u Hrvatskoj, a Vinkovačke jeseni jedina su takva manifestacija iz Vukovarsko-srijemske županije. Osim velikog priznanja, ulazak u Top događanje donosi i financijsku nagradu u visini od 150.000 kuna bespovratne potpore.

No osim navedene potpore, Vinkovačke jeseni će dobiti i veću medijsku pozornost. Najave i događanja programa moći će se pratiti na stranicama Hrvatske turističke zajednice, koje su u turističkoj sezoni vrlo posjećene.

Potpora Hrvatske turističke zajednice Vinkovačkim jesenima još je jedna potvrda kvalitetnog rada i priznanje za uložen napor u razvoj manifestacije, koja iz godine u godinu obogaćuje svoj program, a koja će se za manje od dva mjeseca održati po 51. puta”, kažu iz vodstva te prestižne manifesatcije tradicijske kulture.

“Na ovaj način Vinkovačke jeseni još jednom su pokazale kako kao kulturna i tradicijska manifestacija s ponosom nosi i predznak turističke. Veliki broj posjetitelja tako je prošle godine u 10 dana programa imalo prigodu vidjeti, ali i sudjelovati u oko 50 događanja na kojima je nastupilo oko 10.000 izvođača”, podsjećaju iz Vinkovačkih jeseni.

Turističko vijeće HTZ-a temeljem objavljenog Javnog poziva za kandidiranje događanja za dodjelu potpore iz programa Potpore događanjima u 2016. godini, na koji je pristiglo 472 prijave, od kojih je u razmatranje uzeta 381 prijava, donijelo je odluku te za ukupno 132 projekta dodijelila potporu u ukupnom iznosu od 6.500.000,00 kuna.

Pod glavnom kategorijom TOP događanja najveću potporu od 500.000,00 kn dobile su Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016, nakon toga slijedi ATP turnir Konzum Croatia Open Umag koji je dobio 300.000,00 kn te Riječki karneval s 250.000,00 kn potpore.

VK-JESENI.COM/ĐURO KARALIĆ

Foto: vk-jeseni.com