Od 20. do 23. srpnja umjetnički festival “VukoArt”

VUKOVAR, Mirovna Grupa Mladih Dunav iz Vukovara organizira ”VukoArt”, umjetnički festival koji će se održati od 20. do 23. srpnja u Vukovaru, najavljuju iz te nevladine organizacije.

Festival započinje izložbom fotografija “Vukovar through 5 generations”, nastaloj u suradnji pet različitih naraštaja, prikazujući Vukovar sa različitih gledišta.

Program festivala osmislile su dvije EVS volonterke iz Španjolske i Njemačke, a obuhvaća aktivnosti poput Slack-line (balansirano hodanje po traci raspetoj između dva drveta), Flashmob, Plain Air Painting( slikanje na otvorenom), Let’s Improvise (dramske
improvizacije na različite teme), Spoken Words (poezija fokusirana na izvođenje), Tai-chi (kineska vještina samoobrane), izložbe slika ”365 Days of EVS” i ”Vukovar Through 5 Generations”, sportske aktivnosti na vukovarskoj Adi te posljednji dan festivala, veliki koncert lokalnih i međunardonih bendova u prostorima Mirovne Grupe Mladih Dunav.

“Pozivamo sve zainteresirane da detaljno provjere program na službenom Facebook event-u (https://www.facebook.com/events/608593465974148/ ) te sve umjetnike koji bi htjeli izložiti svoje radove na izložbi da se prijave na sudjelovanje putem linka na event-u”, pozivaju iz Mirovne Grupe Mladih Vukovar.

ĐURO KARALIĆ