Uz Žalac uhićene još tri osobe, suprug prijetio Dragi Hedlu

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Bivšu HDZ-ovu ministricu Gabrijelu Žalac koja je danas uhićena po nalogu Europskog javnog tužitelja zajedno s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislavom Petricem te još dvije osobe, sumnjiči se, kako je priopćeno, za počinjenje kaznena djela u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU te u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), vezano uz postupke javne nabave informatičkog sustava.

Riječ je o poslu izrade softvera koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije u vrijeme dok mu je na čelu bila Gabrijela Žalac dodijelilo tvrtki Ampelos.

Kuću obitelji Žalac od podneva prate i novinari brojnih hrvatskih medija što je izazvalo revolt supruga Gabrijele Žalac koji je priprijetio novinaru Telegrama Dragi Hedlu tijekom policijske pretrage dvaju automobila ispred kuće Gabrijele Žalac.

Počeo je vikati prema okupljenim novinarima: “Hvala vam svima!”, “Hvala vam svima!” i tada se posebno obratio Telegramovom reporteru. “Gospodine Hedl, kako ste? Kako ste?! Znam sve o vama, Hedl! Zapalite svijeću za Sisvete!”. U tom trenutku krenuo je prema novinarima, ali su ga policajci zadržali i potom je ušao u kuću. Priopćenjem za javnost reagiralo je Hrvatsko novinarsko društvo.

“HND još jednom upozorava na atmosferu linča koja se stvara u društvu, a usmjerena je prema novinarima. Za nas je to neprihvatljivo i tražimo oštre sankcije za sve one koji verbalnim i fizičkim putem nasrću na naše kolege i kolegice, koji rade posao u interesu javnosti”, upozorava u priopćenju predsjednik društva Hrvoje Zovko.