Dubrovačko-neretvanska županija i ove godine donirala mandarine

Foto: VSŽ

VUKOVAR, Dubrovačko-neretvanska županija i ove je godine donirala Vukovarsko-srijemskoj županiji mandarine i to 11 tona koje su u vukovarski Caritas prispjele danas u pratnji dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića kojega je dočekao i pozdravio vukovarsko-srijemski kolega, župan Damir Dekanić.

“Naše dvije županije povezalo je zajedničko ratno stradanje iz kojega je proizašlo veliko prijateljstvo. Došlo je vrijeme da konačno ujedinimo zelenu i plavu Hrvatsku kako bismo sve ono što proizvodimo u našoj bogatoj Slavoniji mogli plasirati u Dubrovačko neretvanskoj županiji, a oni svoje proizvode kod nas”, kazao je župan Dekanić.

Dubrovačko-neretvanski župan Dobroslavić kazao je kako dvije županije osim emocija veže i poslovna suradnja, razmjena iskustava razvojnih agencija i ustanova.

“Surađujemo kako bi svojim županijama donijeli što veći napredak. Drago nam je zbog ove tradicije, dovezli smo 11 tona mandarina koje predstavljaju brend naše županije”, kazao je Dobroslavić.

Kao znak dobre suradnje, put Dubrovačko-neretvanske županije uskoro bi trebala krenuti velika donacija jabuka iz vukovarsko-srijemskih voćanjaka.

U Palači Srijem održan je i sastanak dvaju župana na kojem je riječi bilo o modelitetima buduće suradnje dviju županija.